Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    УГКЦ в Італії перейшла на новий стиль – Григоріанський календар

    З 1 вересня 2021 року всі парафії Апостольського екзархату УГКЦ в Італії переходять на Новий стиль, або Григоріанський календар.

    «Проголошую перехід усіх українських громад Апостольського екзархату в Італії на григоріанський календар з 1 вересня 2021 року, з початку Індикту, тобто Нового літургійного року», – йдеться в декреті Апостольського екзарха Діонісія (Ляховича) від 31 травня 2021 року.

    Рішення про перехід, як зазначено у декреті, ухвалене, «піклуючись про духовний розвиток Апостольського екзархату в умовах італійського середовища, часу та місії нашої Церкви, у турботі про вірних моїй опіці повірених, розуміючи потреби всіх вірян та дбаючи про можливість кожного вповні жити літургійним, а передусім євхаристійним життям».

    Апостольський екзархат УГКЦ в Італії – екзархат Української Греко-Католицької Церкви, розташований у Римі, заснований 11 липня 2019 року. Ця церковна територіальна одиниця охоплює всю територію Італії. Духовну опіку приблизно 70 тисяч вірних, згуртованих у 152 громадах здійснюють понад 60 священників. Апостольським екзархом є владика Діонісій Ляхович, катедральним храмом та осідком – парафіяльний храм Святих Сергія і Вакха в Римі.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Італії усі парафії УГКЦ з 1 вересня перейдуть на Новий стиль. Також 103 роки тому Україна перейшла на новий стиль.

    Найсвіжіше

    Популярне