Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Розпочалися робочі засідання Асамблеї Вселенського патріархату і святкування на честь Індикту

    Вселенський патріарх Варфоломій разом з митрополитами, архієпископами та єпископами очолив Божественну Літургію у день святкування Індикту на Фанарі на честь початку нового церковного року.

    Робочі засідання Асамблеї відбуватимуться у центральному готелі Константинополя, щоб уникнути подорожей через пандемію, передає orthodoxtimes.com.

    Вселенський патріарх у своєму посланні про охорону навколишнього середовища наголошує, що «байдужість до страждаючих побратимів і до знищення “дуже доброго” творіння є зневагою до Бога та порушенням його заповідей».

    «Там, де є повага до створення і практична любов до улюбленої Богом людини, там присутній Бог», – додає він.

    Вселенський патріарх висловлює надію на припинення поширення «псевдонаукових погляді» щодо нібито небезпеки вакцин проти коронавірусу.

    Він підкреслює, що подібні позиції також висловлюються щодо зміни клімату, його причин та його «катастрофічних наслідків».

    Сесія 1: Пандемія та церковне життя.

    I. Виклик пандемії. Виступить професор Сотіріос Ціодрас

    ΙΙ. Церква під час пандемії Covid-19: проблеми, досвід, рішення. Виступає: Митрополит Гонконгський Нектарій, митрополит Австрійський Арсеній, митрополит Ієрапітні та Сітії Кирило, архієпископ Австралійський Макарій.

    Найсвіжіше

    Популярне