Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В Елладській Церкві судитимуть за непокору двох митрополитів, які виступили проти ПЦУ

    Синод Елладської Православної Церкви скерував до слідчого церковного суду справу митрополитів Кітірського і Антікітірського Серафима та Етолійського і Акарнанійського Косми, які відмовилися дотримуватися обмеження в період пандемії. Крім цього, обидва архієреї відомі тим, що неодноразово виступали проти визнання з боку Елладської архієпископії Православної Церкви України.

    Таке рішення Синод ухвалив на засіданнях, які відбулися під головуванням архієпископа Афінського і всієї Еллади Єроніма, йдеться в повідомленні синодального комітету у справах друку, повідомляє “Релігійна правда”.

    У липні Синод вирішив запросити на серпневе засідання митрополитів для усних пояснень через відмову дотримуватися обмеження в пандемію. Синод прийняв до уваги рекомендацію синодальної комісії з доктринальних і канонічних питань «у зв’язку з листами та іншими діями зазначених архієреїв, якими вони проявили непокору і неповагу до одноголосного рішення колективного керівного органу Елладської Церкви щодо надзвичайної процедури проведення святого причастя через санітарні обмеження».

    «Після слухання Синод вважає представлені пояснення недостатніми і попросив від них оновити обітниці, дані під час єпископської хіротонії, і їх запевнення про узгодження з рішеннями синоду. Після відмови митрополитів прийняти пропозицію синоду одноголосно призначили … слідчих, митрополита Дімітріадського і Алмірського Ігнатія для митрополита Етолійського і Акарнанійського Косми, і митрополита Александрупольского Анфима для митрополита Кітірського і Антікітірського Серафима», – йдеться в повідомленні.

    Митрополити Серафим і Косма також виступали проти визнання ПЦУ. У свою чергу, митрополит Дімітріадський Ігнатій став одним з перших архієреїв Елладської архієпископії, який в кафедральному соборі своєї єпархії звершив літургію спільно з архієреєм ПЦУ. У зв’язку з цим Дімітріадская єпархія була включена паломницьким центром Московського патріархату в список єпархій, відвідування яких паломниками з РПЦ МП »не благословляється”.

    Митрополит Александрупольський Анфим також підтримав рішення патріарха Константинопольського Варфоломія надати автокефалію ПЦУ. Його єпархія розташована на так званих “Нових землях” Греції та перебуває під подвійною юрисдикцією – Константинополя і Афін.

    Найсвіжіше

    Популярне