Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Духовенство ПЦУ освятило пам’ятник загиблим воїнам у місті Жовті Води

    Відкриттям меморіального комплексу мешканці міста Жовті Води, що на Дніпропетровщині, вшанували пам’ять одинадцятьох героїв, які полягли у боях з російським загарбником.

    Фото: Ігор Залюбовський / АрміяInform

    Гранітні плити назавжди увіковічили імена та обставини загибелі молодих жовтоводців, завдяки яким наступ токсичного “русского міра” вдалось зупинити далеко на підступах до цієї землі.

    Фото: Ігор Залюбовський / АрміяInform

    На церемонії відкриття, що відбулась 30 серпня цього року, були присутні ветерани, волонтери, рідні загиблих та духовенство Православної церкви України.

    Фото: Ігор Залюбовський / АрміяInform

    “Немає більшої любові, коли хто душу свою покладе за друзів своїх. І саме цю любов, яку проповідував Христос, втілили в життя наші славні захисники-воїни. Нас потихеньку пробують присипляти, і історію, яку ми маємо, намагаються притаїти. Але ці пам’ятні знаки – святі місця, які не дадуть забути, що наші воїни поклали найдорожче, – життя. Обов’язок усіх – пам’ятати героїв, продовжувати спільну справу із захисту країни, піклуватися про тих людей, які виховали найкращих синів українського народу”, – промовив до присутніх секретар Дніпропетровської єпархії ПЦУ протоєрей Віталій Лопушанський, пише “АрміяInform”.

    Після цього, творчий колектив Національного Дніпропетровського академічного музично-драматичного театру імені Т.Шевченка провів концерт пам’яті.

    “Символічно, що відкриття меморіального комплексу відбулося коли ми вшановуємо пам’ять всіх полеглих захисників, – зауважив міський голова Жовтих Вод Дмитро Ханіс. – Саме завдяки їм ми маємо можливість відзначати День Незалежності і підіймати над нашим містом жовто-блакитний прапор. Ми дякуємо воїнам, що й по сьогодні боронять східні рубежі нашої Батьківщини.

    Найсвіжіше

    Популярне