П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Спільне богослужіння ПЦУ і Константинопольської Церкви стане поштовхом для визнання, – священник

    Для Православної Церкви України це велика честь, бо приїхав перший по честі серед всіх патріархів православного світу, розповідає Gazeta.ua священник ПЦУ отець Олександр (Горай). Він додав, що візит і спільне богослужіння стане поштовхом для визнання ПЦУ іншими Помісними Церквами.

    «Візит приніс нам радість і спілкування. Всі, хто став учасником спільної літургії із патріархатом, долучилися до євхаристійної єдності з іншими православними церквами. Саме це є свідчення єднання всіх церков світу. Це офіційно визнано і відкрито проголошено на весь світ. Для інших церков, які поки не визнали автокефалію української церкви, це сигнал визнати її офіційно рішенням своїх церковних структур».

    Патріарх Варфоломій приїхав 20 серпня і за чотири доби в Україні провів 30 заходів, – повідомляє речник ПЦУ. Це близько 7-8 заходів у день.

    На території біля Софійського собору в Києві патріарх Варфоломій та митрополит Епіфаній разом відслужили літургію. Це вперше Варфоломій відвідав Україну після здобуття Томосу. Крім цього, він провів подячну молитву в Михайлівському соборі.

    Вселенський патріарх відвідав четвертий Міжнародний ветеранський та волонтерський форум. Також він зустрівся з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, яка об’єднує всі основні конфесії України.

    Вселенський патріарх Варфоломій 24 серпня ввечері поїхав до Стамбулу. Перед від’їздом він благословив українців. Як написав речник ПЦУ, патріарх Варфоломій відлетів з України дуже натхненний, а всі хороводи РПЦвУ оцінені як московські вибрики.

    Найсвіжіше

    Популярне