Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ взяв участь у засіданні ВРУ з нагоди прийняття Акту проголошення незалежності

    З благословення предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія головний секретар Священного Синоду ПЦУ митрополит Вінницький і Барський Симеон взяв участь в урочистому засіданні Верховної Ради України, яке відбулося 24 серпня з нагоди 30-ї річниці прийняття Акта проголошення незалежності України. На заході також були глава РПЦвУ Онуфрій (Березовський), глава УГКЦ та інші.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, виступаючи перед учасниками засідання, президент України Володимир Зеленський привітав усіх з 30-ю річницею проголошення Незалежності України. Глава держави повідомив, що підписав Указ про відзначення Дня державності України, який має відзначатися 28 липня, в День Хрещення Руси-України, і вносить на розгляд Верховної Ради відповідний проект Закону.

    Скріншот із відео

    Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у своєму виступі зауважив, що Акт про державну незалежність, прийнятий Українським Парламентом 30 років тому, втілив прагнення мільйонів українців, які жили на своїй землі, але не мали власної держави. «Через сотні років пронесли мрію про власну державу. Вона ніколи не зникала та не згасала. Бо завжди знаходилися ті, які несли її по шляху нашої спільної історії», – додав він.

    Дмитро Разумков також підкреслив, що українці ніколи не визнають окупацію Криму та псевдодержавні утворення на сході нашої держави та будуть відстоювати свою територіальну цілісність.

    На урочистому засіданні виступили також народні депутати попередніх скликань.

    Найсвіжіше

    Популярне