П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Кожен День Незалежності України – це нагадування Росії про її ганьбу та нікчемність

    Добіг кінця день, який ще місяць тому, півроку тому, рік тому, викликав дуже тривожні почуття. День 30-річчя Незалежності України. Тривогу викликало те, що сам факт незалежності України, країни, яка в 2014 році дала ляпаса країні-окупанту з другою за боєздатністю армією в світі, став для Росії куди більш болючим і палючим, ніж раніше.

    Незалежність України – це історична і геополітична поразка Російської Федерації, якій доводилося з цим миритися майже чверть століття. Коли ж Росія зробила спробу позбавити Україну незалежності і захопити, згідно з попереднім планом, території від Харкова до Одеси, вона змогла реалізувати свій план повністю тільки в Криму, скориставшись фактором несподіванки і політичної кризи в країні. В іншому ж це було фіаско. Ганебне і принизливе фіаско.

    А тому, кожен наступний рік святкування незалежності України, починаючи з 2014 року – це, в першу чергу, приниження країни, що займає 1/9 суходолу і позиціонує себе як “наддержава”. І саме з цієї причини до кожного святкування Дня Незалежності України Росія активізує максимально можливі ресурси з дискредитації і підриву святкування, всіма можливими шляхами.

    Але цей рік був особливим. І не тільки тому, що сучасна Україна святкувала ювілей незалежності – 30-річчя. А тому, що це святкування стало найпотужнішим і масштабних геополітичних заходом.

    Спочатку в Україну прибув Вселенський патріарх Варфоломій. Прибув як шановний гість в країну з автокефальною церквою – ПЦУ! В Україні пройшов саміт “Кримська платформа”, що зібрав 46 гостей з різних країн світу, які висловили підтримку в питанні деокупацію півострова і черговий раз нагадала країні-окупанту: Крим – це Україна! І, звичайно ж, був проведений парад, такий як ніколи раніше. З десятками іноземних гостей і представниками армій інших країн, які пройшли стрункими рядами по головній вулиці Києва.

    Для росіян це був серйозний репутаційний удар, адже скажіть, коли в останній раз їх президент був під час параду на Червоній площі в оточенні такої кількості іноземних гостей?

    За всіма цими напрямками російські спецслужби та їхні агенти в Україні працювали протягом усього цього часу і продовжували деморалізувати наш інформаційний простір навіть під час параду на Хрещатику, намагаючись зіпсувати святкування різного роду нікчемними ІПСО. Але, все ж марно.

    Україна в черговий раз показала, що поки дворняги гавкають, парад – йде.

    І це все було показано на тлі палаючих лісів Якутії, конвульсуючого в коронавірусній агонії російського населення, російської техніки, що падає з неба, катастрофічної соціально-громадськоі та економічної кризи в країні. Весь минулий рік Росія направляла колосальні кошти і ресурси для підриву ситуації в Україні і все в нуль. Направляла в той час, коли всередині самої Росії проблем безліч і вони настільки катастрофічні, що країна просто агонізує!

    Мерзенне видовище. Мерзенне і немічне.

    Благо ми гідні іншого видовища і сьогодні воно було приголомшливим! Слава Україні!

    Олександр Коваленко, військово-політичний експерт

    Найсвіжіше

    Популярне