Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх виступив на ветеранському форумі «Україна 30. Захисники»

    22 серпня Вселенський патріарх Варфоломій виступив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Україна 30. Захисники».

    «Ми згадуємо тих військових, добровольців, лікарів, які захищали цю землю, починаючи з 2013 року. І сьогодні, коли ми визнаємо і шануємо тих, хто служив у Збройних Силах, ми згадуємо і тих, хто віддав найбільшу жертву за свою країну та націю. Нехай вічно світиться їхня пам’ять. Сьогодні Константинопольська церква, яка тепер є сестринською Церквою новосформованої Православної Церкви України, надсилає свої благословення вашій древній країні, яка постійно оновлюється, яка омита кровю, стражданнями і великою жервтвою, але ця земля надала слов`янським народам все і святу православну віру у всій своїй красі і безкінечні мудрості», – сказав Варфоломій.

    На форумі також виступив президент Володимир Зеленський, міністриня у справах ветеранів Юлія Лапутіна, ветерани ЗСУ, волонтери та інші.

    У межах форуму відбулись сесії «Національна стійкість. Ветерани», «Ветерани: міжнародний досвід», «Історії успіху і лідерства у ветеранській спільноті», «Ветеранський спорт — шлях до реабілітації» (мотиваційна зустріч зі збірною команди України в Іграх воїнів-2021).

    Найсвіжіше

    Популярне