Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Варфоломій у Києві: Атмосфера піднесена, вірян Московського патріархату не видно – журналіст

    Триває візит Його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія до України. Так, 21 липня перед початком подячної молитви патріарх та митрополит Епіфаній поклали квіти до Стіни пам’яті загиблих за Україну та пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

    Про це повідомляє Главком з посиланням на журналіста Віталія Червоненка.

    «Варфоломій у Києві. Мирян УПЦ МП (РПЦвУ – ред.) не видно. Атмосфера піднесена», – підписав він світлини із святкового заходу.

    На знімках також видно, що Варфоломія та Епіфанія супроводжує експрезидент Віктор Ющенко.

    Фото: ПЦУ

    Як ідеться у публікації ВВС, Російська православна церква (РПЦ) та частина її РПЦ в Україні розірвали відносини з Константинопольською Церквою ще у 2018 році й на офіційному рівні ігнорують візит Варфоломія.

    Однак це зовсім не означає, що так само стійко на приїзд патріарха реагували пересічні віряни цієї церкви.

    Протягом останніх кількох тижнів у соцмережах можна було спостерігати неканонічний флешмоб: віряни РПЦвУ тримали плакати, що закликають Вселенського патріарха відмовитися від відвідин України. Ми також писали, що такі акції були проплаченими.

    Раніше повідомлялся, що президент України Володимир Зеленський зустрівся з Його Всесвятістю Вселенським Патріархом Варфоломієм, який прибув з візитом до України на запрошення Глави держави з нагоди 30-річчя незалежності.

    Учора, 20 серпня, розпочався візит Його Всесвятості Варфоломія, Архієпископа Константинополя – Нового Рима і Вселенського Патріарха до України.

    21 серпня о 10:00 відбулась урочиста зустріч і подячна молитва Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну.

    22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння – 9:00.

    Нагадаємо, візит патріарха Варфоломія триватиме до 24 серпня. Вселенський патріарх прибув відсвяткувати 30-ту річницю Незалежності України на запрошення президента Володимира Зеленського.

    Зазначимо, Московська церква шантажує Варфоломія і навіть написала йому листа із схожими на терористичні вимогами.

    Найсвіжіше

    Популярне