Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Варфоломій – Епіфанію: Ваш труд буде тяжким, але через багато десятиліть нащадки славитимуть Ваше ім’я

    “Ви наймолодший за віком, але це у Вашому випадку, є Вашим привілеєм, а не недоліком”, – сказав у своєму зверненні до митрополита Епіфанія Вселенський патріарх Варфоломій після подячної молитви у Михайлівському соборі.

    “Оскільки Ваша молодість не рахується з безнастанними жертвами та зусиллями заради очолюваної Вами Церкви, яку береже Бог. Ваш труд буде тяжким, але через багато десятиліть, нащадки славитимуть Ваше ім’я та Ваш приклад.

    Ми пізнали Вас як людину діла, як людину богобоязну з непохитною вірою у Христа, любов’ю до Церкви та Вашої Батьківщини аж до Хреста.

    Ми бачимо, з якою тактовністю та благородством Ви докладаєте зусилля у різноманітних чисельних питаннях Помісної Церкви України. Це лише початок. Потрібне терпіння. Вчиться на уроках святих та історії. Потрібні досвід та, головне, молитва, – наголосив Вселенський патріарх.

    Його Всесвятість подарував митрополиту Київському і всієї України Епіфанію лампаду із зображенням архістратига Михаїла.

    Своєю чергою предстоятель Православної церкви України подякував Його Всесвятості за візит.

    “Від повноти помісної автокефальної Православної церкви України, особисто від себе хочу подякувати вам, Ваша Святосте, що попри різні обставини, які могли завадити вашому візиту саме в цей час, ви прибули в Україну на запрошення церкви та Української держави в особі президента, щоби молитовно розділити з українським народом радість свята 30-ліття відновлення незалежності України”, – сказав митрополит Епіфаній.

    Богослужіння відбулося у поєднанні двох традицій: української та грецької. Частину після співів хор виконував грецькою мовою, а частину – українською.

    Найсвіжіше

    Популярне