П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Юлія Лапутіна: Пишаюся тим, що вперше ветеранська «коробка» братиме участь у параді

    Міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна у Будинку Уряду провела зустріч з ініціативною групою захисників України, які братимуть участь у військовому параді 24 серпня з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

    «Я пишаюся тим, що вперше в історії України ветерани братимуть участь у військовому параді, і що саме ветеранська «коробка» відкриє марш Хрещатиком», – зазначила очільниця Мінветеранів.

    Під час спілкування з Юлією Лапутіною українськи воїни порушили низку найактуальніших ветеранських питань, зокрема виділення землі та забезпечення житлом, ситуацію з соціальними гарантіями та пільгами, медико-психологічною реабілітацію захисників, програму переходу з військової служби до цивільного життя, тощо, передає пресслужба міністерства.

    Міністриня наголосила, що сьогодні та у найближчі роки основним пріоритетом держави є розвиток ветеранської політики. Тому Мінветеранів напрацьовує інструменти, які дозволять фінансувати та підтримувати захисників України, а також забезпечувати їх самореалізацію.

    Юлія Лапутіна також презентувала захисникам 10 основних стратегічних напрямів реалізації ветеранської політики.

    «Серед них, зокрема, створення єдиного електронного реєстру ветеранів, за допомогою якого надалі будуть запровадженні інші електронні ветеранські сервіси. Також Мінветеранів запровадило програму «Захист, розвиток, добробут», яка сприяє ветеранським підприємницьким ініціативам. Зараз ми працюємо над створенням онлайн-платформи підтримки ветеранського бізнесу», – поінформувала очільниця Мінветеранів.

    Ще одним важливим напрямом, за словами Юлії Лапутіної, є створення дієвих механізмів залучення додаткових коштів для реалізації ветеранських програм, зокрема – завдяки новоствореній державній установі «Український ветеранський фонд», яка запрацює з 2022 року.

    Серед іншого під час зустрічі обговорили й роботу Мінветеранів у напрямках медичної та психологічної реабілітації захисників України та членів їх сімей, переходу від військової кар’єри до цивільного життя і формування у суспільстві образу ветерана.

    «Наше головне завдання – допомогти ветерану стати рушієм змін і реформ у державі та носієм українських цінностей у суспільстві», – підкреслила Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне