Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Вселенський патріарх прибув до Києва. Перші фото

    Увечері 20 серпня Вселенський патріарх Варфоломій І прибув до столиці України.

    В аеропорту «Бориспіль» високого гостя особисто вітали предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній з єрархами ПЦУ, прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль та інші офіційні особи, повідомила пресслужба ПЦУ.

    «Вітаємо Вашу Всесвятість на українській землі та дуже радіємо Вашому візиту. Україна вітає Вселенського Патріарха», – звернувся до патріарха Варфоломія митрополит Епіфаній.

    Патріарх Варфоломія на українській землі зустріли з традиційною нашою стравою – запашним короваєм.

    «Ваше Блаженство, ми раді прибути до України на Ваше запрошення та запрошення Високоповажного Президента Володимира Зеленського» – сказав патріарх Варфоломій.

    «Символічний та важливий візит для нашої держави. Делегація Вселенського Патріархату візьме участь в урочистостях до 30-ї річниці відновлення нашої Незалежності. Подякував за ту підтримку, яка надається Україні та українському народу зі сторони його Всесвятості», – прокоментував візит прем’єр-міністр Денис ШмигальІ

    Нагадаємо, 21 серпня зранку у Михайлівському Золотоверхому соборі відбудеться подячна молитва (Доксологія) з нагоди прибуття Вселенського патріарха та офіційна зустріч предстоятелів.

    У неділю, 22 серпня, відбудеться богослужіння на подвір’ї Святої Софії: літургія буде відкритою для всіх охочих.

    Перебуватиме в столиці України Вселенський патріарх три дні.

    Найсвіжіше

    Популярне