Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вселенському Патріархаті пояснили, що спільного між Варфоломієм і Україною

    Ніколаос Папахрісту, директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія, який супроводжує патріарха Варфоломія під час поїздки до України розповів “Духовному Фронту України”, що спільного між Вселенським патріархом Варфоломієм і Україною. Цього року патріарх Варфоломій святкуватиме 30 років патріаршого служіння і цей ювілей зібгається із 30 річницею Дня незалежності України.

    «…два шляхи – незалежність української держави і шлях патріаршества Його Всесвятості – мають щось спільне. Переживання і боротьбу за єдність. Протягом цих 30 років український народ боровся не тільки за забезпечення і зміцнення своєї незалежності на всіх рівнях, але, перш за все, за зміцнення своєї єдності. У той самий час, Його Всевятість Вселенський патріарх Варфоломій  ніс на своїх плечах обов’язки, покладені традицією Церкви на перший Престол Православ’я, невпинно, щосили працював над збереженням і посиленням православної єдності, а також над розвитком міжхристиянського і міжрелігійного діалогу, як основного засобу взаєморозуміння і встановлення мирного співіснування між народами», – сказав Ніколаос Папахрісту.

    Він нагадав, що на всеправославному рівні патріарх Варфоломій заснував і скликав багато зборів предстоятелів Помісних Церков, при цьому він старанно і рішуче працював над скликанням Святого і Великого Собору Православної Церкви, який відбувся на Криті в 2016 році.

    «Таким чином, боротьба за єдність була в центрі зусиль протягом останніх тридцяти років як українського народу, який прагне до кращого життя, так і Його Всесвятості Вселенського патріарха, який бореться за одне єдине і сильне Православ’я, з повагою до священних канонів, благословенних практик і традицій нашої Церкви», – підсумував директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне