П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник ПЦУ звернувся до вірян РПЦвУ: «Путін вже 7-й рік захищає “рускоязичноє населеніє”»

    Священник Православної Церкви України Михайло Зубкович написав декілька слів щодо «флешмобу РПЦ в Україні» напередодні візиту в Україну Вселенського патріарха Варфоломія. Він звернувся до вірників РПЦ в Україні.

    «Невже ви не можете зрозуміти, що путін вже 7-й рік “захищає рускоязичноє населеніє” на Донбасі. Ви хочете, щоб він прийшов захищати філію РПЦ зі своїми кадировцями по всій Україні. Хочете повномасштабного вторгнення. Ви цього хочете!?! Схаменіться. Вам мало війни і Росії на Донбасі і в Криму», – написав священник ПЦУ у Фейсбуці.

    Він звернув увагу, що українці вже свідомі, та самі обирають свою рідну Українську Церкву попри шалений спротив з боку кремлівських агентів як у церковному, так і у світському середовищі.

    «РПЦ в Україні, як бур’ян на Українській ниві, серед Українського цвіту, який треба виполювати, разом з корінням, щоб духу не було на Святій Українській землі. Україна та наш народ має все: мову, свою Святу Церкву, українські звичаї та традиції, а ви цьому не даєте піднятись і прорости. То вам російська мова потрібна, (за 30-ть років не в змозі вивчити нашу рідну українську), то російська церква», – йдеться у дописі.

    Священник Михайло Зубкович підкреслив, що «не даремно представників церкви окупанта нема серед капеланів нашого війська, натомість як часто зустрінеш їх серед духівників російських бойовиків».

    Він порадив служителям РПЦ їхати в Росію, «там сприятливе середовище для їхнього розвитку».

    «Вселенський Патріарх їде не до вас і не до вашої церкви, бо Він не їде до Московії, а їде до України та до Українців, так що не вам говорити, що ви Його не чекаєте, бо не ви його запросили. Ви запустили флешмоб, закликаєте викладати ролики і картинки для дискримінації Вселенського патріарха. Чому мовчать СБУ і відповідні органи нашої держави? Провокатори», – підсумував отець Михайло.

    Найсвіжіше

    Популярне