П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Патріарх Московський захворів і це не коронавірус – російські ЗМІ

    У церковному середовищі Російської Православної Церкви ходять чутки про хворобу Московського патріарха Кіріла. Цю версію може підкріпити той факт, що Кіріл скасував свій візит на Соловки 21-22 серпня.

    Також під питанням залишається проведення засідання Синоду РПЦ 26 серпня, повідомляє російський телеграм-канал Релігія сьогодні.

    «У зв’язку із захворюванням коронавірусною інфекцією намісника Спасо-Преображенського Соловецького ставропігійного чоловічого монастиря єпископа Озерського Порфирія і можливим поширенням коронавірусу серед братії обителі Святіший Патріарх Московський… Кіріл з великим сумом змушений скасувати давно запланований візит в Соловецький монастир», – йдеться в заяві, яку опублікував офіційний сайт Московської патріархії.

    Варто зазначити, що у квітні в РПЦ звітували про успішну двохетапну вакцинацію патріарха Кіріла від коронавірусу. При цьому, представник РПЦ запевнив, що моспатріарх зробив свій вибір на користь одного з російських препаратів.

    Волночас, як видно із офіційних повідомлень, Кіріл не поспішає залишати спецоб’єкт «Скит». Також на свято Трійці Кіріл (Гундяєв) служив на самоті. 

    Найсвіжіше

    Популярне