Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Переслідування ПЦУ в окупованому Криму набуло системного характеру – МЗС

    Міністерство закордонних справ України розглядає дії окупантів проти настоятеля монастиря ПЦУ архімандрита Даміана як черговий доказ системної репресивної політики держави-окупанта, спрямований на витіснення ПЦУ з окупованого півострова.

    “Продовження Кремлем політики переслідування української православної спільноти в Криму спрямоване на стирання української ідентичності на тимчасово окупованих територіях та є частиною політики утисків всіх релігійних спільнот в Криму, непідконтрольних Москві”, – говориться в повідомленні українських дипломатів.

    У МЗС наголошують, що так звані силові структури ТОТ Криму, групи невідомих осіб у цивільному та російські військовослужбовці чинять насилля над віруючими людьми та священиками. “Священики Православної церкви України в Криму не в змозі здійснювати обряди і молебень у своїх церквах, зазнають переслідувань, більшість з них були змушені покинути півострів. За часи окупації переслідування священнослужителів різних конфесій, порушення прав у галузі свободи совісті та віросповідання набуло системного характеру”, – йдеться в документі.

    “Рішуче засуджуємо черговий акт утисків російських окупантів проти Православної Церкви України в Криму. Росія як держава-окупант повинна дотримуватися норм міжнародного права, зокрема і міжнародного гуманітарного права, і припинити утиски ПЦУ та інших релігійних громад в Криму”, – підсумували дипломати.

    Найсвіжіше

    Популярне