Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Футболіста Романа Зозулю знову атакують в Іспанії за його патріотичні погляди

    ЛГБТ-спільнота іспанського міста Фуенлабрада звернулася до керівництва однойменної команди із закликом розірвати контракт з українським нападником Романом Зозулею. Наш співвітчизник приєднався до клубу в останні дні липня 2021 року.

    “Зозуля публічно підтримував українське воєнізоване формування, яке пов’язане з радикальними організаціями, а в соціальних мережах позував на тлі нацистської нумерології. Крім того, Зозулю на матчах публічно підтримували політичні лідери ультраправої іспанської партії VOX.

    Спорт сприяє розвитку толерантності та взаємоповаги, але подібний перехід може спричинити появу конфліктних ситуацій в нашому місті, ймовірність яких буде збільшуватися кожного разу, коли буде грати Зозуля. У всьому світі відомо, що люди з поглядами Зозулі нетерпимі до інакомислення і схильні здійснювати напади на іммігрантів і представників сексуальних меншин.

    У нашому місті, який є еталоном захисту прав людини, не місце подібним фашистським, ксенофобським і гомофобським ідеям і цінностям, які не мають нічого спільного зі спортивними цінностями та суперечать цінностям, які місто Фуенлабрада будувало і відстоювало протягом багатьох років “, – йдеться в заяві Fuenla Entiende.

    Крім того, в зверненні ЛГБТ-спільноти згадали про те, як під час виступів за “Альбасете” Зозулю на стадіоні “Райо Вальєкано” підтримували представники ультраправої партії Іспанії під назвою VOX. Члени Fuenla Entiende вважають, що фанати “Ешторіла” й “Алькоркону”, через яких зірвався трансфер українця в перераховані вище команди, не дарма виступали проти його трансферу.

    В організації закликали керівництво “Фуенлабради” переглянути своє рішення щодо підписання контракту з Зозулею.

    Український форвард “Фуенлабради” Роман Зозуля висловився з приводу звинувачень у свою сторону в нацизмі.

    “Мої неонацистські зв’язки в минулому? Це все брехня. Я приїхав грати в футбол і допомагати команді. Буду битися за неї та за вболівальників. Я дуже радий бути тут і готовий викладатися на всі 100%. Готовий вмирати на полі”, – наводить слова Зозулі unirayo.es.

    У грудні 2019 року український футболіст “Альбасете” Роман Зозуля, який піддався образам із трибун під час матчу чемпіонату Іспанії, пояснив свою патріотичну позицію.

    Апеляційний комітет Королівської Федерації футболу Іспанії (RFEF) підтвердив штраф, накладений на клуб «Райо Вальєкано» за образи фанатів на адресу українця Романа Зозулі.

    Джерело: UA-Футбол

    Найсвіжіше

    Популярне