Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На молебень проти «згубної пошесті» митрополит РПЦвУ зібрав людей без масок та карантинних обмежень

    Намісник Києво-Печерської лаври, митрополит РПЦ в Україні Павло Лебідь 2 серпня, у день пам’яті святого славного пророка Іллі провів молебень в Іллінському храмі в Чорнобилі.

    Митрополиту Павлу співслужили митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, настоятель храму архимандрит Сергій (Якушин), духівництво і гості храму в священному сані, повідомляє РІСУ.

    Під час Літургії підносилися сугубі прохання і молитва, що читається «під час згубної пошесті», а також підносилися заупокійні молитви за ліквідаторів та всіх християн, які загинули внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

    Слід зазначити, що під час Богослужіння не було жодної людини в захисній масці. У храмі був натовп людей, ні соціальної дистанції, ні інших карантинних обмежень ніхто не дотримувався.

    Після закінчення Літургії був звершений хресний хід.

    Нагадаємо, у квітні 2020 року у Павла Лебедя, а згодом у багатьох інших єрархів Моспатріархату, виявили коронавірус.

    Кілька днів перед тим митрополит Павел палко критикував українську владу за те, що вона пропонує обмежити доступ мирян до храмів під час карантину.

    У своєму зверненні він закликав людей не боятися хвороби, сміливо відвідувати церкви, оскільки причиною спалаху коронавірусу, на його думку, «є людський гріх».

    Найсвіжіше

    Популярне