П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Волинське духовенство ПЦУ вшанувало пам’ять Лесі Українки

    З нагоди 108-ї річниці упокоєння видатної поетеси Лесі Українки духовенство Волинської єпархії Православної Церкви України у Луцьку відправило 2 липня заупокійні служби. У заході також взяли участь представники влади, обласної організації Національної спілки письменників України, небайдужі лучани.

    Про це повідомляє пресслужба Волинської єпархії ПЦУ.

    Молитва за письменницю відбулась на Театральному майдані, перед пам’ятником Лесі Українці. Літію очолив староста кафедрального собору Святої Трійці протоєрей Володимир Подолець. На проповіді, священник ПЦУ розповів, що Леся Українка з родиною служили Богові через служіння своєму народові.

    А в с. Колодяжне Ковельського районного деканату, де письменниця проживала дитячі та юнацькі роки, відбувся ІІІ етнофестиваль «На гостини до Лесі». Настоятель місцевого храму Святителя Миколая Чудотворця протоєрей Іван Оринчак відслужив панахиду за родину Косачів у цьому Божому домі.

    Опісля в літературно-меморіальному музеї славетної землячки прочитав власні вірші (о. Іван – член осередку Спілки християнських письменників України).

    Лариса Петрівна Косач-Квітка померла 1 серпня 1913 р. в м. Сурамі (Грузія).

    Фото: lutskrada.gov.ua
    Фото: lutskrada.gov.ua

    Найсвіжіше

    Популярне