Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    «Останні два роки в школі я знав, що стану священиком» – Епіфаній розповів про свою юність

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній розповів про свій життєвий шлях до священства.

    «Ще в шкільні роки я ходив до храму, і у мене було бажання присвятити життя Богові. І останні два роки в школі я знав, що стану священиком. Однокласники моє рішення не дуже зрозуміли. Але це був свідомий вибір. Мене з дитинства виховувала бабуся Марія, вона була дуже високодуховною людиною. І вплинула на мене дуже сильно», – розповів митрополит Епіфаній в інтерв’ю для Liga.net

    Відразу після школи майбутній предстоятель ПЦУ, тоді ще Сергій Думенко, переїхав з невеликого села Стара Жадова (Чернівецька область) до Києва і вступив до Київської духовної семінарії. У 2003 році отримав ступінь кандидата богословських наук.

    Кілька років він, як богослов, викладав у Рівненській духовній семінарії і працював секретарем митрополита Рівненського і Острозького (УПЦ КП) Даниїла (Чокалюка). Його він вважає своїм духовним наставником. Даниїл був одним з учасників переговорів про визнання УПЦ Київського патріархату і неодноразово зустрічався зі вселенським патріархом Варфоломієм.

    У 2007 році майбутній предстоятель ПЦУ поїхав на стажування в Афінський національний університет, для вивчення грецької мови.

    «Я навчався там рік, щоб удосконалити знання грецької мови. Я не планував отримувати ще одну освіту, п’ять років вчитися. Мені була потрібна тільки мова».

    Зараз митрополит володіє грецькою, українською, англійською та російською мовами. «Але я принципово російською не говорю», – розповів митрополит.

    Найсвіжіше

    Популярне