П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Українські медійні шістки на службі білоруської шістки Кремля

    Ось вже як добу вельми бурхливо обговорюється те, що так звана українська телеведуча Діана Панченко прийняла пропозицію вести «Слов’янський базар» у Білорусі, заявивши, що вона «гідна честі відкривати фестиваль в якості ведучої разом з колегами з Росії та РБ» і підкресливши, що мистецтво і музика повинні залишатися поза політикою.

    Насправді, в тому, що Діана Панченко прийняла пропозицію маріонетки Путіна взяти участь в пропагандистському заході, що проводиться в основному на російські гроші, немає нічого дивного. Адже, по суті, вона українка умовно. Умовно тому, що всі ці роки пропрацювала на проросійському ресурсі NewsOne, а після його закриття була переведена на не менше проросійський ретранслятор фейків і маніпуляцій – «Перший незалежний».

    За фактом, медійна маріонетка Віктора Медведчука, який є російською маріонеткою в Україні, відправляється на “Слов’янський базар” обслуговувати іншу маріонетку і це не скандал – це закономірність. Адже жодного поважаючого себе українського артиста на цей шабаш не відправили. А тих, що не поважають себе, і не українці по суті своїй – без проблем.

    Але справа навіть не в цьому.

    Я не дарма зазначив, що “Слов’янський базар” це в першу чергу пропагандистський захід. І з урахуванням нинішніх проблем Білорусі, він вже проводиться не стільки під патронатом Аляксандра Лукашенка, скільки Росії, як фінансово, так і політично. Ну і медійно, безумовно.

    Крім того, хочу звернути вашу увагу на те, що скандальна стаття президента Росії про якийсь “одін народ”, яка викликала хвилю критики, була опублікована напередодні саме цього заходу. Не місяцем раніше, не місяцем пізніше, а саме напередодні шоу, яке повинно буде в черговий раз підкріпити наративи, викладені в цьому епістолярному вкиданні.

    Що Діана Панченко, що Таїсія Повалій, що будь-який інший не українець, який називає себе українцем, є елементом досить глобальної інформаційної провокації, якою Росія займалася протягом усього свого існування, переписуючи історію та підміняючи поняття.

    Зрозуміло, у виступі з концертом того чи іншого українського виконавця є своя моральна сторона. Кожен раз, коли ти говориш, що естрада, музика, кіно, спорт чи щось ще – поза політикою, ти, в першу чергу, виставляєш себе дурнем, адже “в політиці” завжди було, є і буде – все, а в другу – ображаєш своєю деградованою мовною конструкцією пам’ять тисяч життів, з усією України тих, хто дав тобі можливість вільно нести подібну нісенітницю.

    Те, що живі проігнорують, мертві ніколи не пробачать.

    Але зовсім інше, коли під таким прикриттям ти береш участь у масштабній пропагандистській акції, спрямованій проти суверенітету країни, в якій ти живеш, заробляєш гроші і паразитуєш.

    На мій погляд, дрібна халтурка не тільки Діани Панченко, а й багатьох інших, що прикриваються ось цим самим “поза політикою” повинна не залишитися без уваги відповідних органів. Адже це не просто халтурка, а повноцінна участь в акції, яка підриває суверенітет України, як на підтримку режиму ворожого Україні, так і режиму країни-окупанта.

    Експерт Олександр Коваленко

    Найсвіжіше

    Популярне