П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив кіот із мощами апостолів Петра і Павла

    12 липня, у день, коли в Україні вшановують святих, які проповідували в перші часи становлення Церкви Христової і які найбільше потрудилися серед усіх учнів Ісуса Христа – першоверховних апостолів Петра і Павла, предстоятель Православної Церкви України відвідав громаду столичного Петропавлівського храму на Берківцях. Митрополит Епіфаній освятив кіот, в якому зберігатимуться частки мощей цих святих апостолів.

    Як повідомляє офіційна сторінка предстоятеля ПЦУ, у цей день парафія відзначає престольне свято.

    Апостоли Петро і Павло іменуються першоверховними не тому, що комусь із них було дано особливу владу над іншими апостолами, але тому, що вони найбільше серед інших потрудилися у проповіді Євангелія. Вони найбільше послужили – тому й найбільше прославлені. Але слава ця – не в тому дусі, в якому прославляються великі світські володарі чи завойовники, а походить від глибокого смирення, готовності всього себе віддавати служінню істині.

    «Приклад Петра і Павла вчить нас, що й грішник може навернутися, і гонитель – виправитися, і той, хто зрікся, – розкаятися та загладити свою провину. Якими б важкими не були наші гріхи, яким би глибоким не було падіння – якщо щиро покаємося і трудитимемося, щоби виправити вчинене зло, приносячи плоди добрих діл, то можливо кожному від найнижчих глибин падіння підвестися завдяки Божому милосердю до найвищої слави», – підкреслив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    «Тож, вшановуючи нині святих апостолів Петра і Павла, будемо молитовно просити їх допомогти нам утвердитися в істинній вірі, настановити нас у покаянні та творенні добрих діл. Щоб і ми, хоча б і в малій мірі, наслідували їх – тих, які гідно наслідували Христа і тому успадкували життя вічне», – підсумував він.

    Найсвіжіше

    Популярне