Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Нова російська ІПСО про «українських націоналістів і Голокост»: Блогер пояснив, у чому тонкість

    У п’ятницю, 9 липня, сітка російської пропаганди без найменшого маскування почала організований розгін інформації, що у видавництві Колумбійського університету (США) вийде книга канадського історика українського походження Джона-Пола Хімкі про українських націоналістів і Голокост.

    Примітно, що книга вийде у вересні, але масштабне промо, від якого Колумбійський університет буде в шоці, почалося вже зараз, пише блогер Олексій Копитько, передає “Інформаційний спротив”.

    Погляди і кваліфікацію Хімкі з конкретного питання повинні оцінювати фахівці, яким я не є. Серед фахівців я зустрічав думки, що Хімка – фальсифікатор і українофоб, який перехворів марксизмом, неодноразово міняв методологічні підходи, в результаті чого зовсім заплутався. І побічні ефекти – в наявності, в сенсі – в його працях. Але ці думки цілком можуть бути протилежні.

    Важливо інше. Машина російської пропаганди явно переналаштовується згідно з новими ввідними. Тепер вони будуть вишукувати і активно публікувати самі гидоти про Україну за кордоном, а тому тягнути їх в наш інформпростір з посиланням на західні джерела. Я вже описував два свіжих приклади з цієї області.

    Книгу Хімкі підсвітили не просто так. Це початок тривалої російської ІПСО, яка вийде на пік в кінці вересня – до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру. Якщо книга побачить світ до меморіальних заходів, немає ані найменших сумнівів, що росіяни будуть віщати про неї з усіх прасок з коментарями спеціально навчених «вчених» з ОПЗЖ. Що співробітники шаріів і медведчуків будуть питати при першій-ліпшій нагоді перших осіб країни, як вони ставляться до згаданого твору? Істерики скабєєвих і інших передбачити тим більше нескладно.

    Загалом, всі посилання роспропаганди на західні джерела треба перевіряти ще раз тричі. І бажано-таки скласти «чорний список» західних майданчиків, через які відбувається систематичний розгін антиукраїнських вкидань, і західних авторів з низькою соціальною відповідальністю. Щоб потім цим списком бити по нахабних фізіономіях любителів докоряти Україні відсутністю «стандартів Бі-Бі-Сі».

    Найсвіжіше

    Популярне