Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Помер популярний російський режисер, який потайки передавав кошти на підтримку терористів “ДНР”

    5 липня 2021 року від наслідків коронавірусного захворювання у віці 81 року помер популярний російський кінорежисер, актер, продюсер, сценарист, член правління кіностудії “Мосфільм” Владімір Мєньшов, пише Фонд “Русскій мір”.

    У Російській Федерації творчість Мєньшова користується великою популярністю. Він відомий такими своїми працями, як “Москва слєзам нє вєріт”, “Любовь і голубі”, “Ширлі-мирлі” тощо.

    Втім, в Україні він відомий і дещо під іншим амплуа.

    Владімір Мєньшов публічно виступав за силове агресивне приєднання Донбасу до Росії, через що у березні 2016 року Служба безпеки України ухвалила рішення про заборону йому в’їзду на територію України терміном на п’ять років.

    У квітні 2017 року, загаданий Фонд “Русскій мір” писав на власному сайті, посилаючись на “РІА Новості”, що режисер перерахував чималу суму коштів на підтримку терористичної організації “ДНР”, хоча сам діяч культури волів не афішувати таку свою діяльність.

    В той час, у ЗМІ не було однозначної інформації про призначення перерахованих Мєньшовим коштів. Подейкували, що це була гуманітарна допомога мешканцям тимчасово окупованих Росією територій. Втім, такі думки були спростовані самими ж проросійськими терористами.

    Захар Прілєпін і Владімір Мєньшов. Фото взято з telegraf.com.ua

    Про передані на користь терористичної організації “ДНР” мільйон російських рублів та ноутбук розповів російський бойовик, націонал-більшовик, письменник, учасник війни на території України у складі проросійських збройних формувань Захар Прілєпін. При цьому, він висловив вдячність Мєньшову від імені медичної частини батальйону спецоперацій №1, що повністю спростовує думку про, нібито, гуманітарне призначення переданих режисером коштів.

    Найсвіжіше

    Популярне