Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Утікати з Криму мене змусили росіяни, а не українці”: Шведський футболіст дав відверте інтерв’ю

    Напередодні матчу 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу “Євро-2020” Україна-Швеція півзахисник шведів Густав Свенссон в інтерв’ю пригадав часи свого перебування в Криму, коли він був гравцем українського клубу “Таврія” (Сімферополь).

    Окрім приємних спогадів про Україну, футболіст поділився враженнями про початок окупації півострову Російською Федерацією. Фрагменти розповіді Свенссона наводить LB.ua з посиланням на Goteborgs-Posten.

    “Пригадую той передостанній вечір у Криму. У нас була вечеря з друзями. У ресторані лунала українська музика, а в будинку навпроти вже зайняв позицію снайпер. Коли закрили аеропорт, клуб допоміг з автобусом”, – розповідає гравець збірної Швеції.

    Втім, дорога на вільну від окупантів територію України виявилася непростою – транспорт зупинили російські загарбники.

    “Вони зайшли в автобус зі зброєю й у світлі ліхтариків стали перевіряти документи. Добре, що все добре закінчилося. Утікати з Криму мене змусили росіяни, а не українці. У мене залишилися тільки хороші спогади про Україну, український народ, футболістів і мій клуб”, – зазначав Густав Свенссон.

    LB.ua повідомляє, що Свенссон став першим представником Швеції у чемпіонаті України. За сімферопольську “Таврію” Густав виступав трохи більше ніж півтора року.

    Своєю чергою нагадаємо, 29 червня збірна України здолала збірну Швеції у матчі 1/8 фіналу чемпіонату Європи з футболу “Євро-2020” з рахунком 2:1. У чвертьфіналі, який відбудеться в суботу, 3 липня, українці зійдуться зі збірною Англії.

    Найсвіжіше

    Популярне