Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Служба підтримки Apple заговорила українською

    28 червня офіційна служба підтримки Apple перейшла в Україні на українську мову — відтепер при зверненні в Apple Support українські користувачі продуктів та сервісів компанії можуть отримати консультацію українською мовою.

    До цього моменту українських користувачів обслуговували за замовчуванням російською мовою, а власників американських облікових записів — англійською.

    Запуск української служби підтримки — ще одне свідчення скорого відкриття представництва Apple в Україні, зазначає “Економічна правда”.

    Близько двох тижнів тому при вхідному дзвінку від російськомовної підтримки повідомлення-попередження про запис дзвінка почало програватися українською, а з 28 червня запустили повноцінне замовлення дзвінка для України. Водночас україномовний чат поки що не запущений.

    16 січня 2021 року набула чинності стаття 30 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. З цього дня всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги державною мовою.

    Штраф за відмову від обслуговування українською мовою складає від 5100 до 6800 гривень.

    Найсвіжіше

    Популярне