Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    Після надання Томосу, єпархія РПЦвУ просила нас завсвідчити вірність – отець Ігор Соловей

    Священник Ігор Соловей розповів як одразу після надання Томосу керівництво єпархії РПЦвУ на Сумщині просило його засвідчити вірність Московському патріархату та моспатріарху Кірілу (Гундяєву). Це була остання крапля, – говорить священник, який після цього приєднався до Православної Церкви України.

    «…одразу після надання Томосу нам прислали з Сумської єпархії УПЦ МП (єпархія РПЦвУ на Сумщині, – ред.) наказ за підписом єпископа Євлогія, щоб провести збори та засвідчити свою вірність Московському Патріархату та Кірілу. Причому не лише наказ, а й усі шаблони – роздруковані протоколи, звернення і все на світі. Точніше, це були документи, що збори вже проведені. Там все було написано, за нас уже все вирішили – нам тільки потрібно було поставити цифри і підписи. Тобто, ми мали засвідчити свою відвічну вірність Москві, що “хотим находится в каноническом единстве с Патриархом Московским”», – розповідає в інтерв’ю «Релігійній правді» отець Ігор.

    Він додав, що такі дії з боку РПЦвУ стали останньою краплею.

    «Це була остання крапля, бо якби ми підписали оте все, то навіки стали б розумієте ким. Тому ми поспішили і провели свої збори. Тепер ті, хто хотів фактично сфальсифікувати зібрання, судяться через те, що ми їх начебто провели неправильно», – зауважив священник ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне