Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Найманець з Чехії, який воював на боці терористів “ДНР”, написав листа з вибаченнями перед Україною

    Громадянин Чехії Павел Кафка, якого було засуджено чеським судом за участь у бойових діях проти Збройних сил України на боці терористичної організації “ДНР” написав листа на адресу українського посольства в Чехії, у якому висловив розкаяння у тому, що став на бік проросійських сил.

    Про це інформує “Главком” з посиланням на заяву Надзвичайного та Повноважного Посла України в Чехії Євгена Перебийноса.

    Український дипломат повідомив, що у своєму листі Кафка висловив бажання вибачитися перед Україною. Кафка пише, що у 2015 році він став на бік проросійських сепаратистів і не замислювався над наслідками своїх незаконних дій, що особисто у жодних бойових операціях не брав участь.

    Водночас Перебийніс зауважив, що безапеляційно вірити словам найманця Кафки не можна, оскільки у суді було доведено факт участі Кафки у бойових операціях.

    Український дипломат зазначив, що у кінці листа засуджений чех пише, що хотів би вибачитися перед Україною і вірить, що Україні вдасться повернути свою територіальну цілісність дипломатичним шляхом.

    Додатково повідомляється, що у 2015-2016 роках громадянин Чехії Павел Кафка брав участь у бойових діях у складі терористичної організації “ДНР”. Він пройшов спецпідготовку в танковому підрозділі, потім служив стрільцем і водієм. У липні 2020 року крайовий суд міста Ческе-Будейовіце засудив Кафку за тероризм та участь в організованому злочинному угрупованні. Йому було призначене покарання у вигляді трьох років умовного ув’язнення з відтермінуванням на п’ять років. Проте, вже 5 грудня 2020 року Празький Верховний суд змінив вирок з умовного на реальний, засудивши Кафку до трьох років позбавлення волі.

    Окрім цього, “Главком” нагадує, що зараз в Чехії або вже завершилися суди, або відбувається розслідування правоохоронними органами справ щодо понад 20 громадян цієї держави, які були причетні до бойових дій на Донбасі на стороні проросійських незаконних збройних формувань.

    Найсвіжіше

    Популярне