Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл сердечно привітав росіян з річницею нападу Третього рейху на СССР

    22 червня 2021 року, виступаючи з проповіддю перед головним храмом Збройних сил Російської Федерації – собором на честь Воскресіння Христового, предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) привітав росіян з днем нападу фашистської Німеччини на Совєтський Союз, пише “dsnews” з посиланням на “Sota.Vision”.

    “Нехай Господь схилить милість Свою над батьківщиною нашою, народом та збройними силами… з знаменним, скорботним, але водночас урочистим днем всіх вас сердечно вітаю”, – промовив очільник РПЦ.

    Глава міської думи Рязані Юлія Рокотянская підтримала тренд, запущений патріархом Кірілом, і також назвала 22 червня святковим днем.

    “Завтра буде дуже важливий день – 22 червня. І я всіх вас, шановні депутати, запрошую вшанувати пам’ять тих людей, які робили свою справу для нашого народу і для наших рязанців. З прийдешнім всіх святом і дякую за активну роботу”, – заявила вона під час засідання міської думи.

    Вважають день нападу гітлерівців на Совєтський Союз святом і чиновники Республіки Комі. Пост у соцмережі ВКонтактє губернатора Владіміра Уйби було підписано, як “Привітання з днем пам’яті та скорботи”. Щоправда, вказане формулювання було виправлене.

    “Dsnews” нагадує, патріарх Кіріл (Гундяєв) сердечно привітав росіян з “урочистим днем” нападу Третього рейху на СРСР і минулого року.

    Найсвіжіше

    Популярне