П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Сьогодні в Україні вшановують пам’ять жертв Другої світової війни

    22 червня в Україні вшановують пам’ять жертв Другої світової війни. Сьогодні Православна Церква України молиться не лише за полеглих у воєнних діях, але за всіх, чиї життя були зруйновані, понівечені й назавжди змінені війною.

    «На жаль, сьогодні для українського народу війна – це не болісний спогад 80-річної давнини, але, внаслідок дій сусіда-агресора, сумна реальність. Число жертв нової неоголошеної війни, розпочатої Росією, вже зараз вимірюється тисячами полеглих і десятками тисяч переселенців. Так чи інакше ця війна зачепила кожного українця», – йдеться на сторінці ПЦУ у Фейсбуці.

    У ПЦУ підкреслили, що всяка агресивна війна є злом, і той, хто розв’язує бойові дії з корисливих мотивів, заздрості чи гордині, грішить перед Господом. Водночас захищаючи Україну від агресора, українські воїни стали немовби живим щитом і закрили нас, своїх братів і сестер. Це вони робили, щоб зберегти те цінне і важливе, що залишилося в тилу.

    «Ми захищаємо правду, і з Божою допомогою здобудемо справедливий мир для України. Тож молімося сьогодні за жертв війни та просімо Господа про мир і єдність для нашої держави», – підсумували в Українській Церкві.

    Як повідомляє Укрінформ в Україні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей у часи Другої світової війни, з них цивільного населення майже 5 мільйонів. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ, майже 30 тисяч сіл.

    Німецько-радянська війна показала українцям злочинність обох тоталітарних режимів. Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України, не менш жорстокими були і злочини комуністичного режиму.

    Найсвіжіше

    Популярне