Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    За антиукраїнську пропаганду глава ГО РПЦвУ «Миряни» потрапив до бази «Миротворця»

    Очільник громадської організації РПЦвУ «Миряни» Василь Макаровський потрапив до бази Центру «Миротворець».

    Його звинувачують в «участі в актах гуманітарної агресії проти України, в антиукраїнських пропагандистських заходах, спрямованих на дестабілізацію суспільно-політичного життя, розпалюванні міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі». Окрім того вірянина РПЦвУ назвали противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ.

    15 червня віряни РПЦвУ і члени ГО «Миряни» прийшли до Офісу президента жалітись на законопроєкти про унормування назви РПЦ в Україні. Захід освітлювало проросійське видання «Страна.уа», що неодноразово попадало в скандали, а також агенти російської розвідки.

    Фото: Страна.уа

    Як писав релігійний експерт Олександр Єфременко, політичний мітинг організували не «Миряни», а служителі РПЦвУ: єпископи і священники РПЦвУ. За громадською організацією вони сховались задля уникнення відповідальності.

    «У РПЦвУ незадоволені законопроєктами, які мають на меті змусити їх привести свою назву відповідно до суті Релігійної Організації і не ховатись за назвою «Української церкви» одночасно перебуваючи під керівництвом Кремля. Таке унормування назви покаже простим людям, що це ніяка не Українська церква, а філія Російської Церкви Московського патріархату. Саме тому «Миряне» РПЦвУ вирішили атакувати Верховну раду», – писав засновник Духовного Фронту України Олександр Єфременко.

    Воєнно-політичний експерт Олександр Коваленко розповів, що «Миряни» РПЦвУ будуть дестабілізувати Україну по «Чорногорському сценарію». 

    Віряни ПЦУ зауважили, що Ті, хто спиняли ЗСУ на сході України, тепер хочуть спинити і українську владу.  Також речник ПЦУ архієпископ Євстратій назвав «Миряне» кремлівським проєктом, який і Російська православна армія.

    З усім тим речник РПЦвУ погрожував владі, що вірян РПЦвУ «є багато і вони покажуть себе». Раніше він грозився Чорногорським сценарієм.

    Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що за ГО «Миряне» стоїть засновник проросійського зливного бачка «Союз православних журналістів» та «Союз православних адвокатів», мільйонер Віктор Вишневецький. Останній має шахти в ОРДЛО і спонсорує Московський Патріархат в Україні. За деякими даними, своєму статку він забезпечує сину Януковича.

    Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній розповідав, що РПЦ в Україні є поза законом і не може мати назву «УПЦ».

    Найсвіжіше

    Популярне