П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Репетиція спецоперацій: До Криму везуть мощі князя Алєксандра Нєвского

    Російська православна церква (РПЦ) анонсувала привезення до тимчасово окупованого Російської Федерацією Криму мощей князя Алєксандра Нєвского.

    Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на пресслужбу Сімферопольської і Кримської єпархії Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП).

    Згідно з задумом, мощі шанованого в Росії святого Алєксандра Нєвского прибудуть у Свято-Олександро-Невський кафедральний собор в Сімферополі 18 липня, де пробудуть до 24 липня. Далі мощі будуть розміщені в Свято-Володимирському кафедральному соборі в Севастополі з 25 липня до 1 серпня, а з 2 до 8 серпня їх привезуть у Свято-Олександро-Невський собор Ялти.

    Представники духовенства наголошують, що мощі Алєксандра Нєвского прибудуть до Криму в рамках хресної ходи, що стартувала 12 червня в російському Ростові-на-Дону з нагоди 800-річчя від дня народження князя.

    “Крим.Реалії” нагадує, після окупації Кримського півострову Росією кримська єпархія залишилася в складі РПЦвУ (УПЦ МП), в той же час активно підтримує дії російської влади в Криму.

    Втім, анонсована подія може мати не лише духовний зміст. Поряд з масштабними навчаннями Збройних сил РФ на кордоні з Україною, аналогічні навчання можуть проводит спецслужби, залучаючи до участі в аналогічних хресних ходах навколоцерковні організації, які можуть виконувати розвідувально-підривні операції на території інших держав.

    Тут варто нагадати, що досвід таких спецоперацій у російських спецслужб вже є. Привезення до України, у тому числі, і на територію тоді ще українського Криму, “Дарів волхвів” стало масштабною спецоперацією, яка увінчала завершення підготовки Росії до окупації частини території України.

    І таке твердження не є домислом чи перебільшенням. Про приховану роботу під прикриттям “Дарів волхвів” неодноразово говорили адепти “русского міра”, у тому числі засновник Фонду “Васілія Вєлікого” російських православний олігарх Константін Малофєєв.

    Та час плине, і у російських спецслужбах цілком імовірно могли вирішити відновити навики використання м’якої сили під прикриттям релігійної діяльності. Територія Криму для таких навчань підходить ідеально.

    Сюди з метою нібито паломництва можуть прибути з території України російські агенти впливу, які під час поклоніння мощам князя Алєксандра Нєвского можуть отримати нові завдання від кремлівських кураторів.

    На додачу, привезення мощей князя до Криму може стати тренуванням для відпрацювання навичок з дестабілізації суспільної ситуації за допомогою таких організацій, як “Сорок сороков”, “Русь Трієдіная” тощо.

    Тож, якщо припустити, що привезення мощей князя Алєксандра Нєвского до окупованого Росією Криму дійсно є навчанням, що проводиться російськими спецслужбами, то така діяльність має насторожити українську владу. Оскільки саме така активність на окупованому півострові дивним чином співпадає з активізацією діяльності на території України проросійського громадського об’єднання “Миряни”, яке “під омофором” РПЦвУ (УПЦ МП) розпочало боротьбу на політичному просторі нашої держави і прагне дестабілізувати ситуацію в Україні з метою недопущення візиту Вселенського патріарха Варфоломія для участі у святкуванні 30-ї річниці Незалежності України.

    Найсвіжіше

    Популярне