Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Заступник глави МЗС розповів про підготовку візиту Вселенського патріараха до України

    Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар розповів у коментарі для Духовного Фронту України про підготовку візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України в контексті його зустрічі 11 червня з предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм.

    «У ході розмови з предстоятелем Православної церкви України, Блаженнійшим митрополитом Епіфанієм обговорили низку практичних питань організації
    візиту до України Архієпископа Константинополя – Нового Риму, Вселенського патріарха Варфоломія І. Основна увага була сконцентрована на опрацюванні ключових елементів програми візиту, вирішенні організаційних і протокольних питань», – сказав  Василь Боднар.

    «Як відомо, у травні цього року я мав честь відвідати Вселенського Патріарха і обговорити змістовне наповнення візиту. У цьому ж контексті, для зустрічей з представниками української сторони, Київ також відвідував митрополит Вселенського Патріархату Еммануїл», – підсумував заступник міністра.

    11 червня цього року заступник МЗС Василь Боднар обговорив із предстоятелем ПЦУ митрополитом Епіфанієм організацію візиту Вселенського патріарха.

    16 жовтня 2020 року, президент України Володимир Зеленський запросив Вселенського патріарха до України на 30-у річницю незалежності

    26 травня 2021 року єрарх Константинопольської православної Церкви, митрополит Халкідонський Еммануїл відвідав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та повідомив деталі візиту Вселенського патріарха Варфоломія в Україну.

    Також Вселенський патріарх запевнив паломників з України про свій візит до Києва. Також у кінці травня Глава ОП обговорив із митрополитом Емануїлом візит Вселенського патріарха до України на 30-ту річницю незалежності нашої Держави.

    Найсвіжіше

    Популярне