П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Росія використовує “побєдобєсіє” для посилення інформаційно-пропагандистського тиску на Литву

    Міністерство оборони Російської Федерації оприлюднило мультимедійний проєкт розсекречених документів про Другу світову війну та вояків “красної армії”, які полягли під час звільнення Литви під провокаційною назвою “Вдячність за свободу: викреслити, забути, знищити”.

    Про це з посиланням на сайт російського оборонного відомства пише “Полит.ру”.

    Російські пропагандисти та чиновники Міноборони стверджують, що з середини 2008 року у країнах Балтії нібито активізувалась боротьба з пам’ятниками та меморіалами на честь загиблих під час Другої світової війни.

    Вказаним проєктом, влада Росії намагається переконати суспільство, що Литва фактично заборонила російську діяльність з ремонту пам’ятників та відновлення місць поховань солдатів “красної армії”.

    Втім, окрім щирого бажання Кремля викликати у народів Балтійського регіону почуття провини, а також, звинуватити Литву у знищенні та викривленні історії, іншої мети у вказаного пропагандистського проєкту, швидше за все, не має.

    Послідовна політика влади Литовської Республіки щодо викриття деструктивної та відверто підривної діяльності Російської Федерації на європейському просторі, як і стабільна рішуча підтримка євроінтеграційного спрямування України, стали причиною посилення інформаційно-пропагандистського тиску на Литву з боку Росії.

    У такій інформаційній кампанії “побєдобєсіє”, як одна з улюблених скрипок кремлівського оркестру, відіграє одну з ключових партій. А той факт, що для більшості європейських держав “звільнення” радянськими військами від нацистів просто означала заміну одних окупантів іншими, офіційна Москва воліє не згадувати.

    Найсвіжіше

    Популярне