Той факт, що Україна почала об’єднуватись з Росією лише у 1654 році після Переяславської ради, він спробував нівелювати припущенням, що на той час існували лише три окремі “області”, мешканці яких нібито називали себе росіянами і православними.

Про всю історію до Переяславської ради, а це часи Київської Русі, Великого Князівства Литовського, Галицько-Волинського Князівство та період Гетьманщини – Путін завбачливо не згадав, оскільки це могло б підірвати весь сенс його українофобських слів.

Президент РФ абсолютно негативно оцінив законопроєкт Зеленського, назвавши його “огидним”.

“Сам по собі поділ на “другосортних”, корінних, некорінних – це вже точно змахує на нацистську Німеччину. А як бути людям змішаної крові? Сам-то Зеленський єврей. Що у такому випадку робити?”, – промовив Путін на запитання журналістів.

Де саме у документі, запропонованому Володимиром Зеленським, очільник Кремля відшукав “поділ на другосортних народів”, це питання лишається відкритим. Однак, промову Путіна підтримали і законодавці РФ. У спільній заяві вони назвали законопроєкт ” кричущою провокацією”.

“24 канал” нагадує, президент України Володимир Зеленський 18 травня цього року вніс до Верховної Ради як невідкладний проєкт закону “Про корінні народи України”. Він пояснює, хто є корінними народами України та які їхні права.

У документі йдеться, що під корінним народом розуміють автохтонну етнічну спільноту, яка сформувалася на території України, є носієм самобутньої мови і культури, має традиційні, соціальні, культурні або представницькі органи.

У законопроєкті зазначено: корінними народами України, які сформувались на території Криму, є кримські татари, караїми, кримчаки. До слова, російський народ у переліку відсутній.