П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    УЄФА зобов’язала Україну прибрати з форми гасло “Героям слава!”

    УЄФА зобов’язала національну збірну Україну з футболу прибрати з нової форми гасло “Героям слава!”. У цій формі команда має грати на Чемпіонаті Європи з футболу, який стартує вже 11 червня.

    Цю інформацію ВВС News Україна підтвердив співрозмовник у збірній. Згодом УАФ офіційно прокоментує цю інформацію.

    Першим про вимогу УЄФА повідомило російське видання “Чемпіонат” – з посиланням на джерела в організації: там заявили, що карта України на формі не порушує правил, оскільки ООН визнає приналежність Криму до України.

    Слоган “Слава Україні!” також залишиться на формі, оскільки сам по собі він може розглядатися як неполітичний, а от іншу частину – “Героям слава!” – збірна України має прибрати, оскільки в поєднанні з першим вона має очевидний політичний підтекст, зазначають у виданні.

    При цьому видання “Трибуна” повідомляє, що Українська асоціація футболу все ж продовжує вести перемовини з УЄФА щодо можливості залишити гасло “Героям слава!” на футболках.

    Нову форму збірна України представила 6 червня. На оновленому варіанті містився обрис карти України, включно з Кримом, та написи “Слава Україні” і “Героям слава”.

    Це викликало бурхливу реакцію в Росії, з боку якої лунали заклики заборонити новий комплект уніформи.

    Примітно, що зранку 7 червня російське видання “Спорт-Експрес” оприлюднило відповідь УЄФА на свій запит щодо нової форми збірної України. З тієї відповіді слідувало, що оновений варіант екіпірування уже затверджений і не порушує жодних правил.

    “Футболка національної збірної України (та всіх інших команд) на Євро-2020 затверджена УЄФА згідно з правилами щодо екіпірування”, – йшлося у початковій відповіді УЄФА.

    Очільник Української асоціації футболу Андрій Павелко також переконував, що нова форма уже офіційно затверджена: “Форма була погоджена задовго до презентації, тому розмови про можливу заборону з боку УЄФА на її використання абсолютно безпідставні”.

    Проте низка російських політиків та посадовців продовжували закликати до заборони форми, обурюючись і зображенням карти України, включно з Кримом, і згадкою гасла “Слава Україні! – Героям слава!”

    Найсвіжіше

    Популярне