Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    У Новосибірську діти вийшли на протест проти будівництва храму РПЦ

    Мешканці Дзержинського району міста Новосибірськ Російської Федерації провели акцію протесту проти будівництва нового храму Російської православної церкви на місці спортивного майданчику. Разом з дорослими у мітингу взяли участь підлітки, пише “Credo press”, посилаючись на “Atas.Info” та телеграм-канал “Mach Siberia”.

    Відомо, що Новосибірська єпархія РПЦ має намір збудувати храм у вказаному місці до 2022 року. При цьому, проєкт будівлі було затверджено ще у 2020 році, що підтвердили представники міської адміністрації, зауваживши, що спортивний майданчик буде передано під храмову територію.

    Обурення місцевих мешканців вилилось в акцію протесту, на яку вийшли діти із закликами залишити їм ігрову площадку, де вони грають у футбол, баскетбол та волейбол.

    При цьому, активісти наголошують, що зовсім неподалік, у межах пішої доступності вже є діючий храм РПЦ, який відвідують мешканці будинків навколо спортплощадки. Відтак, доцільності у будівництві нової культової споруди жителі міста не вбачають.

    Найсвіжіше

    Популярне