Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Священника, який оскандалися дописом про аборти, відсторонили від богослужінь

    Єпархіальна рада Полтавської єпархії ПЦУ покарала священника Православної церкви України і депутата Полтавської міської ради Олександра Дедюхина, який оскандалився раніше своїми висловлюваннями у мережі про аборти.

    На сайті єпархії зазначається, що учасники засідання єпархіальної ради констатували факт неприпустимості для священнослужителя і культурної особистості деяких вжитих ним висловлювань.

    “Водночас учасники засідання підкреслили, що згідно віровчення Православної церкви і здорового глузду дитина до народження, хоч і перебуває в лоні матері, однак не є її частиною. Вона є людською особистістю від моменту зачаття, її життя є цінним, як кожне людське життя, і потребує захисту”, – наголошується у повідомленні.

    У повідомленні нагадали, що рада єпархії вже не вперше збирається через висловлювання Дедюхіна, однак той відповідних висновків так і не зробив.

    “Було проаналізовано низку дописів Олександра Дедюхіна, опублікованих ним у власному блозі протягом 2021 року. В публікаціях фігурують висловлювання, які принижують людську гідність, розпалюють ворожнечу в суспільстві на політичному ґрунті, суперечать фундаментальним принципам християнської моралі та етичним нормам православної аскетики, завдають шкоди авторитету Православної церкви України”, – зазначили у єпархії.

    У зв’язку з зазначеними обставинами рада ухвалила рішення покарати Дедюхіна:

    1. До 19 серпня 2021 року відсторонити Дедюхіна від звершення Божественної Літургії.

    2. Поставити перед Дедюхіним вимогу припинити до 6 вересня 2021 року будь-яку публічну діяльність у соцмережах. Надалі таку публічну діяльність він може провадити виключно в межах норм християнської моралі та пастирської етики.

    3. Рекомендувати Дедюхіну на час дії заборони обміркувати свою позицію щодо вибору – залишитися священнослужителем ПЦУ і дотримуватися відповідних вимог чи обрати шлях політика та блогера.

    4. В разі повторення порушень на Дедюхіна буде накладено суворіші канонічні покарання, або ж справу слід передати на розгляд Священного Синоду ПЦУ.

    1 червня Олександр Дедюхін заявив, що жінка не може робити аборт, якщо дала згоду на секс. Це викликало обурення серед користувачів соцмереж і деяких колег Дедюхіна по партії та ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне