П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    УЄФА затвердила новий дизайн форми збірної України на Євро-2020. У Росії істерика

    Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) не має претензій до нового дизайну форми збірної України на чемпіонаті Європи (Євро-2020).

    Як повідомила прес-служба УЄФА, футболка української збірної, а також інших національних команд, була затверджена “відповідно до діючих правил щодо екіпіровки”, передає “Німецька хвиля”.

    Напередодні глава Української асоціації футболу Андрій Павелко опублікував в Facebook фотографії нової форми національної команди, на якій зображені обриси країни. Вони включають півострів Крим, який Росія анексувала в 2014 році і вважає тепер частиною своєї території, а також Донецька і Луганська області, окуповані проросійськими сепаратистами після анексії Криму. “Ми віримо, що силует України додасть сил гравцям, адже вони будуть битися за всю Україну”, зазначив Павелко.

    Депутат Держдуми РФ Дмітрій Свіщєв назвав рішення УЄФА “політикою подвійних стандартів”, заявивши, що “Україна висловлює політичну позицію, яка несумісна” з позицією Росії. Раніше почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) Вячєслав Колосков стверджував, що УЄФА заборонить новий дизайн української форми, так як “є регламент, де чітко прописано, які символи і прапори можна зображувати”.

    Фінальна стадія Євро-2020 пройде з 11 червня по 11 липня 2021 року. Вперше в 60-річній історії чемпіонату фінальний турнір пройде по всьому континенту, матчі прийматимуть 11 міст, в тому числі російський Санкт-Петербург. На груповому етапі Україна зіграє з Нідерландами, Австрією та Північної Македонією, а Росія – з Данією, Фінляндією та Бельгією.

    Найсвіжіше

    Популярне