Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл (Гундяєв) не довіряє російській вакцині Sputnik і продовжує служити у самоізоляції

    Чергову святкову літургію без співслужіння духовенства та вірян, практично у повній самоізоляції звершив предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв), пише “Credo press”.

    Повідомляється, що 6 червня Моспатріарх відслужив у скиті святого Алєксандра Нєвского поблизу Пєрєдєлкіно. Така практика міцно утвердилась у житті предстоятеля РПЦ починаючи з жовтня минулого року, коли він оголосив про самоізоляцію через контакт з особою, інфікованою коронавірусом.

    У березні 2021 року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію першоєрарха, втім, його графік суттєвих змін не зазнав. Він провів засідання Синоду РПЦ у захисній масці і лише зрідка звершує богослужіння у храмі Христа Спасителя. В оточенні патріарха Кіріла (Гундяєва) подейкують про погіршення стану його здоров’я.

    Втім, причина може полягати в іншому – очільник РПЦ не довіряє розрекламованій російській вакцині Sputnik V. І дорікати йому у такій позиції не варто. З самого початку процесу щеплення населення Російської Федерації вказаним препаратом, до його якості було чимало запитань.

    На додачу, на початку червня цього року стало відомо, що намісник Валаамського Спасо-Преображенського монастиря РПЦ єпископ Панкратій (Жердєв) захворів на коронавірус. І це при тому, що у вересні минулого року архієрей зробив щеплення російським препаратом Sputnik V.

    Тож тривала самоізоляція Моспатріарха Кіріла (Гундяєва) виглядає цілковито обґрунтованим та розумним рішенням.

    Найсвіжіше

    Популярне