Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Суд подав запит до СБУ щодо висловлювань священника РПЦвУ Василя Савки під час затримання

    Служба безпеки України має перевірити висловлювання священнослужителя Московського патріархату Василя Савки на предмет злочину. Відповідний запит подав Глибоцький районний суд Чернівецької області.

    Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці суду.

    «…за результатами розгляду судом направлено лист до УСБУ в Чернівецькій області з метою відповідного реагування на факти, встановлені під час судового розгляду», – повідомили там.

    Водночас служитель РПЦвУ Василь Савка подав апеляцію і хоче оскаржувати позбавлення його водійських прав та штраф у розмірі 17 000 гривень.

    Зараз справа перебуває на апеляційному розгляді в Чернівецькому апеляційному суді.

    Нагадаємо під час затримання священника РПЦ в Україні Василя Савки, той накинувся на поліцейських і почав їх ображати і називати «хохлами» і «бендеровцами». Наприкінці затримання Василь Савка кричав що «України немає», та що «прийдуть румуни» через пів року і він застрелить поліцейських, якщо вони не вивчать румунську мову. 

    Попри те, що Савка є настоятелем парафії РПЦвУ в селі Балківці Новоселицького району Чернівецької області та в день правопорушення він був на святкуванні престольного свята у скиту Похвали Пресвятої Богородиці РПЦвУ в селі Великий Кучурів, Чернівецько-Буковинська єпархія РПЦвУ ніяк не прокоментувала нетверезе водіння служителя Савки і його антиукраїнські вислови, образи та погрози поліцейським.

    Минулого року в Чернівецькіо-Буковинській єпархії РПЦвУ бажали Савці багато років життя і вітали із днем народження.

    Скріншот

    Найсвіжіше

    Популярне