П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Попри протести громадян та приписи чиновників, РПЦ продовжує будівництво центру, у якому дітей навчатимуть бойовим вмінням

    У російській Самарі набирає обертів скандал навколо питання забудови ботанічного саду міста, де Російська православна церква розпочала побудову дитячого єпархіального освітнього центру, в якому дітей планують навчати “скрєпам”, російському патріотизму, рукопашному бою.

    Як повідомляє ДТРК “Самара”, підрядчик вже завершив заливку фундаменту, що добре видно на кадрах відео, відзнятого місцевим блогером Євгенієм Щекіним.

    Активіст зафільмував будівництво на перетині вулиць Врубеля та Мічуріна, земельна ділянка під яким, згідно з даними департаменту містобудування Самари, є власністю єпархії РПЦ.

    Раніше муніципальний депутат Вадім Алєксєєв став ініціатором петиції проти забудови ботанічного саду. На противагу, громадські організації, так званих, “православних патріотів” Самарської області розіслали засобам масової інформації лист на підтримку дитячого єпархіального освітнього центру, у якому зазначалось, що його створення нібито підтримане більшістю мешканців району.

    Після вказаних перипетій, державна інспекція будівельного нагляду виявила порушення під час будівництва центру і видала Самарській єпархії РПЦ припис про порушення на будівництві.

    Однак, в РПЦ проігнорували офіційний документ і продовжили роботи. В травні 2021 року у відношенні релігійної організації було складено адміністративний протокол, однак і це не зупинило хід будівництва.

    На момент публікації відомо, що розгляд справи відбувається в арбітражних установах регіону.

    Найсвіжіше

    Популярне