Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Миколаївщині громада збирає підписи за перехід із Московського патріархату до ПЦУ

    На Миколаївщині мешканці мікрорайону Скала міста Первомайськ влаштували громадські збори для того, аби місцевий храм Святого Архистратига Михаїла перейшов із Московського патріархату до Православної Церкви України.

    Про це повідомляє Гард.City.

    Ганна Іванівна, мешканка району Скала, якій вже 84 роки, розповіла, що “советська власть”, не давала зробити українську церкву.

    «А зараз вже прийняли Томос, і ми можем мати свою церкву. Значить, ми хочем, щоб була церква українською. Православна церква України. Зібрали народ. Але нам не прийшло ніякої відповіді, і ніхто нас не підтримував. Окрім того, що ми самі тут робили. А цей батюшка Московського патріархату, він був проти».

    Жінка також поділилась, що свяенник РПЦвУ запевняв всіх, що їхня церква є українська

    «А я йому кажу: «Що ви говорите? Чого ви не молитесь за Україну, чого ви не поминаєте на поминальних службах українських воїнів, які загинули за Україну?» Ми двічі збирались на збори. Раз ми зібрались біля церкви — він викликав поліцію, – каже пані Галина. – А другий раз ми збиралися біля школи номер сім, зібрали делегацію та відправили всі ці документи в Миколаїв. Далі справа не пішла. А тепер збираємось знов, ось — депутата запросили. Людей багато, всі хочуть, щоб була церква українська».

    Людей обурило те, що у Первомайську всі українці, і тільки одна українська церква, а шість московських.

    Станом на 30 травня 2021 року вже було зібрано 97 підписів за перехід до Православної Церкви України.

    Фото: thegard.city

    Найсвіжіше

    Популярне