П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Храм ПЦУ в Маріуполі перетворюють на центр українства на Донеччині

    На Донеччині, у прифронтовому Маріуполі, стараннями керуючого єпархією митрополита Сергія (Горобцова), місцевої громади, духовенства, волонтерів та благодійників постала справжня унікальна перлина – храм на честь святителя Петра Могили.

    Як повідомляють на офіційній сторінці ПЦУ, храм вже увійшов до Книги рекордів України як єдина не лише в нашій державі, а й у світі церква, повністю зовні розписана «петриківкою». Але це – лише початок. Кафедральний храм стане не тільки духовним, а й освітнім центром Донеччини, справжнім оплотом української духовності та культури на Сході.

    Безплатні школи бандури та живопису, курси з технік української вишивки, писанкарства, іконопису та українського піснеспіву, навчання італійської та англійської мов – вже діють тут для дітей і підлітків.Приходять на заняття й дорослі.

    На другому поверсі храму нині облаштовують експозицію старовинних вишиванок та музичних інструментів, а також громадську бібліотеку імені Василя Стуса. В майбутньому тут буде функціонувати і сучасний робочий простір з комп’ютерами та вільним інтернетом.

    «Віримо, що з Божою допомогою все вдасться реалізувати! Щиро дякуємо усім небайдужим, хто долучився або планує долучитися до цієї доброї та важливої справи – творення справжнього духовного, культурного й освітнього центру, оплоту українства на Донеччині»,- підсумували в ПЦУ.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали про храм ПЦУ в Маріуполі. Восени 2020 року предстоятель ПЦУ освятив унікальний петриківський розпис храму.

    Найсвіжіше

    Популярне