Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Спікер Держдуми РФ Володін засудив розпад Совєцького Союзу та назвав “збором земель” окупаційну політику РФ

    Спікер Державної Думи Російської Федерації Вячєслав Володін заявив про необхідність невідкладної оцінки розпаду Совєцького Союзу і назвати імена винних у цьому осіб.

    Таку позицію він озвучив під час пленарного засідання нижньої палати російського парламенту 1 червня 2021 року, пише “Фонтанка”, посилаючись на “РІА Новості”.

    “Нам необхідно дати оцінку, чому розпався Совєцький Союз. Правильно було б це зробити невідкладно. Хто зрадив? Прізвища, імена”, – закликав він, підкресливши, що зрада та неефективне управління є наслідком численної кількості проблем Росії.

    “Тридцять років, з яких десять років – втрачений час, а решта (часу) – збирання земель, припинення конфліктів, виплати боргових зобов’язань. Це також потрібно визнати – виплачувати почали тільки у 2004 році. Потім санкції, кризи”, – охарактеризував він постсовєцкий період Росії, лицемірно назвавши окупацію територій суверенних держав “збором земель”.

    Нагадаємо, аналогічна риторика вже звучала з вуст президента Росії Владіміра Путіна, коли той сказав, що “споконвічно російські території” при створенні Союзу були передані Україні, назвав таке рішення “дивним” і додав, що “тепер ми з цим розбираємося”.

    Своєю чергою, колишній президент Совєцького Союзу Міхаіл Горбачьов заявив, що референдум 30-річної давнини про збереження Союзу “був необхідним і справедливими”, а розпад СССР став “порушенням волі всього народу”.

    В Україні агресивна загарбницька риторика Вячєслава Володіна вже давно не викликає здивувань. Ще на початку грудня 2019 року Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков так реагував на агресивні заклики спікера Держдуми РФ: “Від себе – пану Володіну – говоріть частіше! Це допомагає нам, Українцям, краще розуміти справжні прагнення “руского міра”.

    Найсвіжіше

    Популярне