П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Кіровоградщині “Укрпошта” продала храм Московському патріархату

    “Укрпошта” продала одне зі своїх відділень на Кіровоградщині Московському патріархату.

    Про це повідомляє ВВС із посиланням на генерального директора “Укрпошти” Ігоря Смілянського.

    «Продали будівлю церкви, яка роками використовувалося у Кіровоградській області як відділення “Укрпошти”. Тепер вона продана на відкритому аукціоні Prozorro. Продали за 237 тисяч гривень (а не за 30 срібняків комусь в кишеню)», — написав Смілянський у Facebook. Він також додав, що приміщення купила РПЦ в Україні і буде використовувати його «за своїм прямим призначенням».

    Як зазначає ВВС, це приміщення і раніше було храмом, але у совєтські часи його суттєво поруйнували. Відомо, що у цього селі ще з 18 століття діяла Покровська церква. Але точних даних, що це саме ця будівля, наразі немає.

    Храм наразі належить Олександрійській єпархії РПЦвУ. Там покупку поки не прокоментували.

    Продана будівля має майже 100 квадратних метрів і знаходиться у селі Гурівка на Кіровоградщині. Судячи з фото, будинок вже перетворили на церкву.

    «Про що цей приклад? Ну, по-перше, про те, що потрібно робити добрі справи і не бояться анафеми від популістів», – відзначив Ігор Смілянський.

    Водночас у коментарях Смілянському висловили застереження про продаж будівель Російській церкві.

    На це керівник “Укрпошти” відповів, що “ми в будь-якому випадку не маємо права впливати на результати аукціону”, а заборони на продаж будь-чого Московського патріархату в українських законах немає.

    Ігор Смілянський також повідомив, що отримані кошти підуть на ремонт чинних відділень пошти.

    Найсвіжіше

    Популярне