П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр благословив відкриття виставки «Списки чудотворних ікон Святої гори Афон»

    20 травня 2021 року у Централізованій бібліотечній системі «Свічадо» у бібліотеці «Джерело» відкрилася виставка «Списки чудотворних ікон Святої гори Афон», відкриття якої благословив духівник Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира митрополит Переяславський і Вишневський Олександр (Драбинко).

    Про це повідомляє сайт Фонду пам’яті Блаженнійшого митрополита Володимира.

    Виставку організовано стараннями благодійного фонду «Україна Афон». Фонд надає для експозиції чудотворні списки образів Пресвятої Богородиці, які освячені та написані на Афоні і подаровані ченцями для народу України.

    Відвідувачі заходу зможуть побачити наступні образи – Троєручиця, Всецариця, Іверська, Ігуменя Святої Гори Афон, «Достойно є», а також Пояс Пресвятої Богородиці.

    Виставка працюватиме у приміщенні бібліотеки щоденно, окрім неділі та понеділка, з 12 до 17 години до 29 травня включно.

    Митрополит Олександр подякував організаторам, а особливо завідувачці бібліотекою Тетяні Кравченко. За вагомий особистий внесок у просвітницьку діяльність, збереження і примноження культурних та духовних цінностей митрополит ПЦУ відзначив пані Тетяну Подякою Фонду пам’яті Блаженнішого митрополита Володимира. У дар бібліотеці було передано 18 книг, виданих Фондом пам’яті Блаженнійшого митрополита Володимира.

    Фото: mvfund.org
    Фото: mvfund.org

    Найсвіжіше

    Популярне