П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    В Україні відзначають День резервіста України

     

    18 травня в Україні відзначають День резервіста України. Рада резервістів Збройних Сил ініціювала масовий флешмоб «Я ‒ резервіст».

    За умовами флешмобу, резервістам пропонується упродовж цього дня перебувати у військовій формі одягу, зокрема і на своїх робочих місцях (якщо таке не забороняють умови праці), передає АрміяInform.

    Організатори сподіваються, що захід стане наочною демонстрацією готовності громадян України в будь-який час встати на захист Батьківщини й консолідує суспільство. Також, на думку організаторів, проведення такого флешмобу сприятиме підвищенню поваги в суспільстві до військової служби та у військовому резерві зокрема.

    «Звертаємося до всіх резервістів особисто взяти участь у флешмобі «Я – резервіст», а учасників АТО/ООС, волонтерів та всіх патріотів України й небайдужих закликаємо максимально залучитися до його розгортання», ‒ йдеться у зверненні Ради резервістів Збройних Сил України.

    Нагадаємо, що у квітні 2019 року указом Президента України встановлено День резервіста України, який відзначатимуть щороку 18 травня. Свято запровадили, враховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до армійських лав, інших, утворених відповідно до законів України, військових формувань, з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу в суспільстві.

    Найсвіжіше

    Популярне