Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    “Незламні”: В Україні запустили проєкт на підтримку бранців Кремля

    Міністерство закордонних справ України 16 травня, у День пам’яті жертв політичних репресій, оголосило про запуск проєкту “Незламні”. Проєкт спрямований на підтримку українців та кримських татар, яких Росія незаконно арештувала в окупованому Криму.

    Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, передає РБК-Україна.

    Як розповіла Джапарова, проєкт передбачає серію публікацій листів українських політв’язнів, написаних із місць позбавлення волі.

    “Ми хочемо донести до широкої громадськості історії наших мужніх людей – бранців Кремля – їх переживання та думки, мрії та надії. Через історії конкретних людей будемо звертати увагу на ті системні репресії в Криму, що тривають з початку окупації”, – пояснила вона.

    За даними МЗС, сьогодні на території Росії та окупованого Криму незаконно утримують понад 100 громадян України. Підтримка бранців Кремля та їх якнайшвидше звільнення є пріоритетом МЗС.

    Першим героєм проєкту став громадянський журналіст Осман Аріфмеметов, якому загрожує 20 років позбавлення волі за сфабрикованими звинуваченнями у тероризмі. Аріфмеметов до арешту висвітлював обшуки та переслідування кримських татар.

    “У своєму листі Осман розказує про інформаційне гетто, зародження громадянської журналістики та репресії проти активістів на окупованому півострові”, – розповіла Джапарова, додавши, що з текстом листа можна ознайомитися на сайті МЗС.

    Найсвіжіше

    Популярне