Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Кіпрський архієрей, який виступає проти ПЦУ, відзначився феєричним невіглаством у питанні вакцинації

    Митрополит Кіпрської православної церкви Неофіт (Масурас) заявив, що вакцинація – це один з інструментів скорочення населення планети. Про це пише проросійський ресурс “СПЖ” з посиланням на сайт Морфської єпархії.

    На думку “видатного експерта-генетика та професора медицини” Неофіта, для того, щоб відповісти на питання про те, “як православні християни повинні ставитися до вакцин, які є генетично-модифікованим продуктом, про що пишуть багато вчених, які їх вивчали”, вони повинні зрозуміти, “чи пов’язані генні вакцини від COVID-19 з планами прихильників “Нової Ери”, які насаджують “Новий світовий порядок”.

    “Чи знаєте ви, що мета “новоерівців” – скоротити населення Землі до 700 мільйонів чоловік? Чи знаєте ви, що вакцинація – це один із способів скорочення населення через заподіяння смерті, невиліковних хвороб і стерилізації молодого покоління?”, – цитує кіпрського архієрей “СПЖ”.

    Втім, якщо комусь здається, що митрополит Неофіт (Масурас) продемонстрував катастрофічне невігластво, неосвіченість та повну відсутність здатності до критичного мислення, – то це далеко не так. Слова архієрея є нічим іншим, як демонстрація непохитної і титанічно сильної віри, а його промова стала першим рішучим кроком на шляху порятунку “істинно православного суспільства”.

    Як не важко спрогнозувати, наступні кроки “порятунку православних” полягатимуть у наступному.

    Невдовзі митрополит Неофіт (Масурас), його парафяни та інші православні, які поділяють його точку зору всі як один напишуть заяву про відмову від отримання будь-якої медичної допомоги в сучасних закладах охорони здоров’я. З того моменту, кожен такий “православний”, який захворіє, наприклад, на коронавірус та потребуватиме кисневої терапії чи навіть підключення до апарату штучної вентиляції легень – буде, за власним же бажанням, лікуватись виключно молитовно та спеціальним причастям.

    Наступним етапом – стане відмова “православних” від освіти, яка “за задумом сатани” нав’язує дітям ліберальні цінності західного цивілізованого світу. Після цього, прийом будь-яким освітнім закладом дітей таких “православних” буде вважатись кричущою образою почуттів віруючих.

    Третім кроком, як можна припустити, стане відмова прихильників ідей митрополита Неофіта (Масураса) від інтернету, соцмереж, ЗМІ та сучасних засобів зв’язку.

    Скільки таке “православне суспільство” проіснує і чи буде для нього побудована спеціальна резервація, наразі, спрогнозувати важко. Проте, точно відомо що кістяком цього “суспільства” стане “русскій мір”. Такий висновок можна зробити через те, що слова кіпрського архієрея публікує “СПЖ”, що підкреслює зацікавленість “русского міра” у зриві програми вакцинації та деградації суспільства до рівня середньовіччя. Окрім цього, священнослужитель неодноразово висловлювався проти Православної церкви України та на підтримку Російської православної церкви в Україні (УПЦ МП), чим заслужив симпатію з боку адептів “русского міра”.

    Єдине, що може викликати занепокоєння у даній ситуації – це припущення: “а раптом митрополит Неофіт (Масурас) говорив не щиро? Раптом, він не є взірцем сильної і непохитної віри і насправді не вважає за потрібне відмовлятись від переваг сучасної медицини та розвитку науки?”.

    У такому разі, “русскій мір” залишиться сам наодинці на шляху побудови похмурого, але “православного” суспільства без медицини, освіти, науки та інтернету, кинувши напризволяще митрополита Неофіта (Масураса) в “загниваючому” європейському Кіпрі з медициною та необмеженими свободами людини і громадянина.

    Найсвіжіше

    Популярне